HomeNjoftime dhe publikimeAktivitet per mbrojtjen nga rrezatimet jonizuese ne mjekesi

Aktivitet per mbrojtjen nga rrezatimet jonizuese ne mjekesi


AAMP ka qene pjese e aktivitetit te organizuar nga perfaqesuesi i IAEA, "PER MBROJTJEN NGA RREZATIMET JONIZUESE". Eksperti i Agjencisë Atomike ka theksuar se ne QSUT ka aparatura të gjeneratës së fundit të cilat i plotësojnë të gjitha kushtet e rrezatimit. pjese eaktiviteti te tij ka qene dhe trajnimi e stafit që punojnë me rrezatimet jonizuese
“Të gjithë i nënshtrohen aparaturave për diagnostikim të cilat janë të shumëllojta dhe në vendin tuaj. Në pjesën më të madhe të tyre përdoret rrezatimi jonizues. Duke e përdorur sa më mirë rrezatimin, mbajmë nën kontroll sëmundje të ndryshme. Matjet tona në QSUT janë në normat e lejuara dhe kështu nuk dëmtohet shëndeti i pacientëve dhe stafit mjekësor. Vetëm një pajisje kobalti është vjetruar dhe agjencia atomike ka marrë përsipër ta rikonstruktojë", tha Pedro Lopez, Ekspert për mbrojtjen nga rrezatimi, Agjencia Atomike.


Përveç pajisjeve që QSUT ka në dispozicion, tani po i kushtohet vëmendje mbrojtjes së stafit dhe pacientëve nga rrezatimi jonizues, të cilët janë faktorë për shfaqjen e një sërë sëmundjeve.

Last modified on E enjte, 04 Tetor 2012 08:28
Rate this item
(0 votes)
social share